Passa på besök oss! Söndag 7 oktober är det dags för Västerås Retromarknad på Växhuset mitt i Västerås city kl. 11-15. Här hittar du ett noga utvalt sortiment av prylar, möbler och kläder från 50-, 60- och 70-talet.

Fjolårets retromarknad blev en succé som lockade över 1400 besökare och vi hoppas på ett minst lika bra arrangemang i år!

Intresset för att sälja på marknaden har varit stort och vi har fått in rekordmånga ansökningar. Anmälan är nu stängd och vi har en lång kölista för säljare.

Under dagen kommer tre inspirerande föreläsningar att hållas:

12.00 “Lagt, lockat, tuperat” – Miriam Parkman föreläser om vintagefrisyrer. Vad är en vintagefrisyr? Vad är skillnaden på lagt och lockat hår? Varför heter det victory rolls och sov de verkligen med sånna där hårda spolar? Kom och lyssna när Miriam Parkman, textilkonstnär, vintagenörd och hårstylist ger svar på alla frågor ovan, samt visar enkla knep för snabba frisyrer på scen.

13.00 “Fantastiska fajanser” – Linda Larsson-Levin föreläser om Stig Lindberg. Följ med på en färgsprakande resa i fajanseriet på Gustavsbergs Studio. Det fria och kreativa skapandet mellan Stig Lindberg och hans läromästare Wilhelm Kåge som med tiden blev en internationell storsäljare som sysselsatte en hel avdelning begåvade fajansmålare från olika delar av Europa

14.00 “Älskade mönster” – Maria Jernkvist föreläser om finska tyger. En mix av finska textilmönster som på ett nytt och färgstarkt sätt satte färg på inredning, kläder, vardag och fest under 50-, 60- och 70-talet. Maria visar mönster från ett lugnt 50-tal, ett rafflande händelserikt 60-tal då Finland “ägde” och ett mer lekfullt 70-tal.

Caféet kommer att vara öppet hela dagen där Västerås-Irsta Handbollsförening serverar gott fika.

Arrangörer är föreningen Västerås Retro. Inträdet är 50 kronor och betalas kontant eller med Swish på plats. Fri entré för barn under 15 år i målsmans sällskap.

Fri parkering finns bland annat i p-huset Igor, ett hundratal meter från Växhuset, samt längs Domkyrkoesplanaden. För den som kommer med buss eller tåg är det gångavstånd till centralstationen.

Följ oss gärna på instagram: @vasterasretromarknad

För dig som vill komma i kontakt med oss kan du skicka e-post till vasterasretromarknad@gmail.com